Egyszer fent, egyszer lent

Kísérletek a konyhában

Kísérletek a konyhában

Túrófánk

2018. március 03. - Zomi Tündi

Érdemes egyből dupla adaggal kezdeni, így azt írom :)

·         500g túró

·         400g liszt+100g búzadara

·         4 tojás

·         4 dl tejföl

·         2 cs sütőpor

·         2 cs só

·         némi vaníliás cukor

1.     Mindent alaposan összekeverünk és 10 percet pihenni hagyjuk

2.     2 kanállal megformázzuk, majd bő olajban kisütjük

3.     Törlőkendős itatás után megszórjuk a vaníliás cukorral.

4.     Melegen táláljuk

Gyors hagymás kenyér recept

Nagyon egyszerű, gyors, isteni és a végletekig variálható!

·         50 dkg liszt

·         14 g só

·         1 cs. instant élesztő

·         3 dl víz

·         0,2 dl olaj

·         2-3 közepes hagyma

1.     A hagymát felkockázzuk és egy csipet sóval olajon megpirítjuk (hagyjuk kihülni, majd leitatjuk róla a felesleges olajat)

2.     A lisztet, sót, élesztőt, vizet és az olajat összekeverjük

3.     Kis gyúrás után mehet bele a hagyma, majd még egy kis gyúrás után meleg helyen letakarva kelni hagyjuk, még a duplájára nem dagad.

4.      Ha megkelt bekapcsoljuk a sütőt (én a legnagyobb fokozaton szoktam) melynek alsó részébe egy hőálló tálba vizet teszünk.

5.     Veszünk egy másik nagyobb hőálló edényt, de lehet az kerek tortaforma is, a lényeg hogy pereme legyen. Ezt kissé kiolajozzuk.

6.     A tésztát még egy kicsit átgyúrjuk és beletesszük a formába.

7.     Még a sütő eléri a kellő hőfokot (kb 200°C) addig újra megkel a tészta és bevagdosás után mehet a sütőbe.

8.     20 perc után ránézünk és ha az alja is szép ropogós kivehetjük egy rácsra pihentetni, ha még puha gond nélkül megfordíthatjuk és süssük tovább kb 10 percig amíg ropogós nem lesz.

süti beállítások módosítása